keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Porin Pelikauppa muuttaa.

Vanha Cittari elikkäs Citymarket rakennettiin joskus 90-luvun loppu puoliskolla jolloin taputtelin menemään 3-alkavilla kengillä enkä tiennyt peleistä muuta kuin Gameboyn ja Game Over peliohjelman maikkarilla. Cittarissa oli kuitenkin valon lähde joka valaisi kalloni sopukat sillä siellä oli pelaamisen majakka eli Playcity! Tuolloin cittari oli täysin erilainen ja se oli eläväinen kauppakeskus jossa oli jos jonkinlaista kauppaa kuten Timon kulta.



Kun hankein ensimmäisen Ps2 joka ei jäänyt viimeiseksi koska hankein sen Steenalta, hain ensimmäistä kertaa pelejä Playcitystä. Kun kerran jo tuhoon tuomittu Ps2 laivue jäi ja liityin PC master raceen en enää tarvinnut kyseisiä palveluita vaan ne unohtui enkä käynyt enää Cittarissa kuin hakemassa maitoa mummolle ja silloinkin mietein "is this still a thing."

Poika vanhenee ja elämään tulee kalliit harrastukset kuten MTG ja Wh 40k. Kun nämä otin omaan harrastus valikoimaan ei porissa silloin ollut kuin Pitkäkiekon tyhjä kiinteistö Herttuantorilla eikä ollut mitään yhteyttä Porin nörttialamaailmaan. Kun silloin aloin lukea Sotavasaraa niin huomasin että Poriin avattaan kohta Porin Pelikauppa joka uudistaa tätä skeneä.


Kun tuli se hetki kun kyseinen kauppa avattiin, olin erittäin kiinnostunut!
Menimme kaverini kanssa kauppaan tutustumaan uuteen myyjään ja paikkaan mikrofoni mukana ja teimme asiasta podcastin. Kauppa tuli tutuksi ja siellä tuli vieltettyä paljon aikaa, aloin pelaamaan enemmän MTG ja edes vähän Wh 40k :). Harrastukset muuttuivat paljon, enää ei tarvinnut mätykkälappuja hakea peräkylästä vaan ne harrastajat tulivat joukolla Poriin.
Aluksi pelikauppa oli hieman outolintu joka ei tiennyt mitä pitää sisällään, hyllyihin tuli leffoja ja sarjoja Dvd muodossa, veit vanhoja Simpson tuotantokausia vaihtoon ja saat vaihtorahaa muoviukkoihin. Awesome!
Sitä voi miettiä että oliko järkevää pitää Dvd hyllyllä tavaraa vielä 2012 jolloin Netflix yms. palvelut tulivat miltei jokaiseen kotiin ja muutenkin mediasta oli tullut kerran katsottavaa kulutushyödykettä.

Pelikaupasta tuli toinen olohuone jossa oli mukava hengailla, tutustua uusiin ihmisiin, puhua nörttiasioista läpi. En olisi mitenkään muuten tutustunut osaan ihmisistä jotka tulivat tutuksi kaupan ansiosta. Peliseuraa oli myös kaupan silloinen pitäjä jonka kanssa tuli väännettyä 40k ja MTG. Spektaattorit teki paljon videoita kaupalla koska se toi videoihin paljon hienomman taustan kuin oman olohuoneen seinä sekä ihmiset sai katsomaan videoita koska olivat itse katsomassa kun sitä tehtiin :). Videoita ei ole vähään aikaan tehty koska lautapelit jostain syystä vähän jäivät kun niitä ei ole edes tullut pelailtua.

 Kaupan varasto ja tarjonta on ollut ihmetyksen aihe. Välillä hyllyssä on tuotteita jotka menevät kuumille kiville ja ostajia löytyy pitäjä täynnä, muutama päivä ja varasto on tyhjä eikä lisää ole tulossa vähään aikaan. Toisessa päässä täät asiaa on tuotteet jotka ovat olleet hyllyssä niin kauan kun kauppa on ollut pystyssä, eikä yhtään ole mennyt, koska tuoteet ovat yleensä niin marginaali kamaa että niitä voi käyttää esim sijaisfiguina (warpath ja kings of war). Syynä tähän ei omasta mielestäni ole ollut myyjä vaan korkeampi taho. Kuitenkin on aina saanut tilattua sitä mitä on halunnut, siitä iso kiitos. Monen kanssa jutellut että ennemmin antaa omat vähät peseettansa pitämään paikallista paikkaa pystyssä kuin antaa isommalle korporaatiolle.

Muuttopäivä lähtestyy. Päivä ennen muuttoa. Tuli pieni kyynel.
Onneksi Porin Pelikauppa on siis säästynyt siltä kohtalolta mikä kohtasi osaa muista My Gamestoren kaupoista ja pysyy pystyssä. Vaikka porin nörtti ja pelaaja skene ei varmasti kuolisi siitä mutta ottaisi erittäin kovan iskun ja lamaantuisi varmasti hetkeksi. Yksi hyvä puoli siinä että muiden kaupunkien kaupat tekivät kuperkeikan oli se että nyt kaupasta löytyy Flames of Waria joka on kauan puuttunut repertuaarista.

Odotan innolla uutta kauppaa joka avautuu porin Puuvillaan. Itse olen lupautunut käymään siellä "päivystämässä" muutamana päivänä jolloin voin kertoa ihmisille pelaamisesta ja neuvoa miten pääsee kiinni harrastukseen.
Tulen myös kalastelemaan ihmisiä kaupalta joita kiinnostaisi puhua omasta nörttiharrastuksesta podcastiin, jos tahdot höpötellä muutaman minuutin niin ottaa hihasta kiinni.

Hyvää Halloweenia!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti